Website ontwerp en bouw

Een website is een heel belangrijk communicatiemiddel voor jou als bedrijf. En in sommige gevallen zelfs het middel om geld te genereren.

Om een goede website te bouwen is het van belang om vanaf het begin helder te hebben wat je wilt en hoe. Daarbij is een functioneel ontwerp essentieel.

 

Functioneel ontwerp

In feite is een Functioneel Ontwerp (FO) de blauwdruk voor de website. Het FO kan ook weer deel uitmaken van het grotere geheel: het businessplan. Zie het als een complete uitwerking van de functionaliteiten van het webdevelopment vraagstuk, overzichtelijk gebundeld in een document. Het FO bestaat voornamelijk uit tekst, maar mindmaps, illustraties etc. kunnen de functionaliteiten ondersteunen. Aanvullen met beeld of voorbeelden is prettig, het zorgt voor extra verduidelijking.

Vervolgens biedt het functioneel ontwerp input voor het uiteindelijke technisch ontwerp (TO) en grafisch ontwerp (GO). De basis voor het uiteindelijke eindresultaat wordt voornamelijk bepaald door het FO en daarom van grote meerwaarde.

Waar bestaat een functioneel ontwerp uit?

Elk functioneel ontwerp is anders daarom is er geen standaard voor. Wel zijn er een aantal aspecten aan te raden om op te nemen in je Functioneel Ontwerp. Denk daarbij aan: Inleiding, Doelgroep, Doelen van de website, Structuur van website, Uitwerking verschillende pagina’s, Functionaliteiten per pagina, Input voor design (GO) en techniek (TO), Optionele functionaliteiten

 

 

Herkenning huisstijl

Je ziet steeds meer gave websites. Boordevol mooie snufjes en verloopjes, maar de herkenning van de identiteit is ver te zoeken. Terwijl je identiteit/huisstijl wel het wezen is van je bedrijf. Het zorgt voor herkenning en betrouwbaarheid. Zorg daarom ook bij de website dat het herkenbaar is. Dat je huisstijl erin verweven is.

 

Responsive design

Website worden tegenwoordig net zoveel bekeken op een smartphone als op een gewone PC. Daarom is het van grootte waarde dat een website responsive is. Dat betekend dat de website zich aanpast aan het scherm waarop de bezoeker kijkt.

 

Eigen CMS Systeem

Voor veel websites die ik bouw kan ik mijn eigen cms systeem gebruiken. Dit systeem is makkelijk te gebruiken en heeft voor de meeste website voldoende in huis.

Top