Formulieren

Een formulier opstellen is vaak een vervelend klusje. Omdat het veel is en het moet ook nog allemaal passen binnen een bepaald formaat.

Toch kunnen we niet zonder formulieren. Omdat ze ons op een overzichtelijke (als het goed is) manier informatie geven van degene die het ingevuld heeft.

Een formulier ontwerpen is daarom een vak apart. Omdat je te maken hebt met tegenstrijdige belangen. Denk aan: zoveel mogelijk informatie/invulvelden op één pagina en tegelijkertijd voldoende ruimte overhouden om de informatie neer te schrijven.

Daarnaast heb je te maken met eisen die de huisstijl steld voor het opmaken van zo'n document.

Interactief formulier

Naast de 'traditionele' formulier, zou je ook eens kunnen denken aan een interactief formulier. Dat is een formulier (pdf) die je digitaal kan laten invullen. Het voordeel daarvan is dat je niet meer te maken hebt met onleesbare handschriften. Zo'n formulier kan je na het invullen ook weer digitaal terug laten sturen. En dat scheelt veel in papier en tijd.

Wil je je formulieren goed en verzorg opgemaakt hebben, al dan niet digitaal. Neem dan eens contact met mij op. Leuker kan ik het niet maken, wel overzichtelijker!

Top