Beursstand

Een beursstand ontwerpen is een vak apart. Waarbij je met verschillende aspecten rekening moet houden.

Opgelegde regels

Wanneer je een beursstand ontwikkeld voor een specifieke beurs, dan is het verstandig om eerst de regels en voorwaardes te kennen die de beursorganisatoren opgesteld hebben. Deze staan vaak in een opgesteld handboek.

Zo zijn voorschriften tot minimale- en maximale bouwhoogtes, afwerking achterzijde stand, te gebruiken brandveilige materialen, etc etc. Ook de procedures voor aan te vragen extra voorzieningen komen vaak samen met het handboek voor de beurs. Als je op de hoogte bent van de belangrijkste zaken, kun je beginnen met het nadenken over een standontwerp.

 

Het idee

Als het goed is, ontwerp je een stand met een idee/visie erachter. Om zo een groot rendabel resultaat te halen op de beurs. 

 

 

Idee omzetten naar een ontwerp

Op basis van het ontstane idee en de huisstijl van jou bedrijf kan je een stand laten ontwerpen. Deze kan je doormiddel van een 3D programma virtueel bekijken en schaven, totdat je een eindproduct hebt die je kan laten maken door een standbouwer. In de praktijk is het verstandig om bij het ontwerpproces al samen te werken met een standbouwer. Om zo zeker te weten dat je ontwerp ook uitgevoerd kan worden.

 

Top